Ourense - Estacions per al Turisme Interior

Baños de Molgas

Ubicada a la línia Zamora - A Coruña a 36 Km d’Ourense.

La planta baixa es destinarà a un museu que durà el nom del popular humorista “Moncho Borrajo” (nascut en aquesta localitat) on a més d’allotjar el seu llegat, s’implantaran altres activitats com exposicions, pinacoteca, alberg, biblioteca amb més de 3000 llibres, etc.

Comptarà també amb una cantina històrica on s’exposarà part d’un documental dissenyat per Rafael Cid, que narra la vida del ferrocarril a Ourense. Altres espais estaran dedicats a la formació i ajuda de nens amb problemes de superdotació.

A la primera planta disposa de deu habitacions de diferents mides, des de dos llits a d’altres amb cinc. Orientada principalment a pelegrins i caminants.

A la part superior s’ha habilitat unes golfes on, atès que es va poder rehabilitat tota la coberta i la teulada, elevant-lo una mica més per fer possible un espai que probablement estigui dedicat a la biblioteca i aules d’informàtica, entre d’altres possibles usos destacat.

Baños de Molgas disposa a més amb una nau de 300 m² que es dedicarà a temes purament lúdics, punt d’informació turística i activitats a l’aire lliure.

Aquesta localitat és popular pels seus banys termals.