Ourense - Estacions per al Turisme Interior

Vilavella-A Mezquita

Situada a la línia Zamora - A Coruña, podria ser considerada com l’entrada natural a la província d’Ourense, ja que es tracta d’una estació localitzada en el seu extrem Sud.

A més de la rehabilitació prevista a l’edifici de viatgers, s’ha projectat la recuperació d’una nau situada en el recinte de l’estació que serà destinada a alberg per a turistes i pelegrins.

Consta de 6 habitacions independents amb bany i cuina americana. A la planta baixa de l’edifici de l’estació s’ubica una cantina històrica i una zona d’activitats. La seva planta superior disposa de tres habitatges amb dos dormitoris, cuina i sala per a la seva cessió en règim de lloguer.


A més, en el mateix recinte de l’estació existeixen quatre edificacions unifamiliars (antics habitatges ferroviàries). Cada una d’elles inclou dos habitatges amb tres dormitoris, sala d’estar, cuina i bany. Els vuit habitatges del conjunt ja estan completament condicionats.

A totes les rehabilitacions s’ha usat el granit típic de la zona i altres materials d’òptima qualitat: pintura llisa, tarimes i fusteria d’alumini imitant la fusta, calefacció i renovació total de les instal lacions bàsiques.