Tapa de cobertura

Sistema de cobertura plàstica reforçada

De forma i dimensió variable, adaptable a qualsevol tipus de travessa calaix, a l'interior de la qual s'allotgen mecanismes d'aparells de via.

Els mecanismes d'aparells de via, que s'allotgen en una travessa calaix, necessiten una estructura de cobertura que en garantisca el funcionament i permeta la conservació i el manteniment d'aquests elements. Per a això ADIF té una solució fiable com és la tapa de cobertura. El seu material plàstic li confereix avantatges determinants respecte a la solució metàl·lica anterior.

En el disseny d'aquesta nova tapa se n'ha potenciat la capacitat de protecció, l'aïllament elèctric perfecte, a més d'una gran flexibilitat en l'adaptació a la varietat de mesures que hi ha per a aquest tipus de travesses

Material

Les peces estan fabricades per emmotlament en material plàstic, tipus poliamida, amb cautxú termoplàstic i additius UV i negre de carboni; resistent a impactes, a fenòmens atmosfèrics i a la intempèrie.

Paràgraf de tipus destacat

Evita els problemes d'explotació i manteniment de la cobertura tradicional metàl·lica.

Disseny

 

Presenta una configuració general de secció transversal en U invertida, amb una ànima central que incorpora nervadures longitudinals i transversals de reforç ja les laterals de suport amb orificis excèntrics per a facilitar el muntatge.

La seua fabricació es du a terme per injecció a partir d'un disseny matriu.

 

Avantatges principals
  • Perfecta adaptació a qualsevol tipus de travessa calaix.
  • Gran capacitat de cobertura.
  • Aïllament elèctric.
  • Resistència als impactes perquè està fabricada en poliamida modificada.
  • Millor resistència a la intempèrie. No es calfa per la seua exposició als raigs solars.
  • Manejabilitat: lleugeresa per al transport i muntatge i no té talls tallants (davant de la tapa de cobertura metàl·lica).
  • Seguretat passiva.
  • Millora del cicle de vida (dura més, requereix menys manteniment i adquirir-la és més barat).
Llicenciat a: