Tapa de Cobertura

Sistema de cobertura plàstica reforçada

Amb una forma i dimensió variable, adaptable a qualsevol mena de travessa-calaix, a l’interior s’allotgen mecanismes d’aparells de via.

Els mecanismes d’aparells de via, que s’allotgen en una travessa-calaix, requereixen una estructura de cobertura que en garanteixi el funcionament i permeti la conservació i el manteniment d’aquests elements. Per a això ADIF compta amb una solució fiable com és la Tapa de Cobertura. El seu material plàstic li dona avantatges determinants respecte a l’anterior solució metàl·lica.

En el disseny d’aquesta nova tapa s’ha potenciat la seva capacitat de protecció, el perfecte aïllament elèctric, a més d’una gran flexibilitat en la seva adaptació a la varietat de mesures que existeixen per a aquest tipus de travesses.

Material

Les peces estan fabricades per emmotllament de material plàstic, tipus poliamida, amb cautxú termoplàstic i additius UV i negre de carboni; resistent a impactes, a fenòmens atmosfèrics i a la intempèrie.

Paràgraf de tipus destacat

Evita els problemes d’explotació i manteniment de la cobertura tradicional metàl·lica.

Disseny

 

Presenta una configuració general de secció transversal en U invertida, amb una ànima central que incorpora nervadures longitudinals i transversals de reforç i a les laterals de suport amb orificis excèntrics per facilitar-ne el muntatge.

La seva fabricació es fa per injecció a partir d’un disseny matriu.

 

Avantatges principals
  • Adaptació perfecta a qualsevol mena de travessa calaix.
  • Gran capacitat de cobertura.
  • Aïllament elèctric.
  • Resistència als impactes perquè està fabricada amb poliamida modificada.
  • Millor resistència a la intempèrie. No s’escalfa per la seva exposició als raigs solars.
  • Fàcil de transportar: lleugeresa per al transport i muntatge i no té elements tallants (a diferència de la tapa de cobertura metàl·lica).
  • Seguretat passiva.
  • Millora del cicle de vida (dura més, necessita menys manteniment i és més barata a la seva adquisició).
Llicenciat a: